Waarom is een slowjuicer beter dan een centrifuge?

Maakt het echt uit? Ja, min of meer, maar misschien niet op de manier waarop je misschien bent gaan geloven. Vooral als je enkele websites hebt gelezen die feiten verhullen op websites van concurrenten. Met veel onderzoek helpen we je om de relevantie van de snelheid van de sapcentrifuge rationeel te bekijken en ervoor te zorgen dat je je klanten niet beledigt met het soort niet-ondersteunbare feiten die op sommige juice-sites worden gepubliceerd.

slowjuicer vs centrifuge

Introductie

Toen de slowjuicer in 2015 zijn grote intrede deed in de sapindustrie, heb je misschien andere websites gezien die verticale slowjuicers promootten, wat erop duidde dat hoe lager de snelheid van de machine, hoe beter het sap zal zijn. Sommigen proberen je ervan te overtuigen dat een rotatiesnelheid van bijvoorbeeld 40 RPM een voedzamer sap geeft dan een snelheid van 80 RPM, terwijl anderen nog steeds het nieuws verspreiden dat centrifugale juicers met hoge snelheid enzymen en andere voedingsstoffen vernietigen met hitte en wrijving.

gezonde smoothieOp basis van ons onderzoek bleken beide concepten nogal misleidend te zijn, met weinig tot geen wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat snelheid een groot probleem is. Sommige verkopers hebben zelfs claims ondersteund met getallen als ‘70 procent meer voeding ’of ’30 procent meer sap’. Dit zijn inderdaad zinloze uitspraken gebleken, tenzij ze zijn gekwalificeerd door bewijs en vergelijkingen die onafhankelijk kunnen worden geverifieerd.

Sommigen beweerden op videostreamingkanalen en websites dat ze ‘onafhankelijke’ vergelijkingen hadden gemaakt, terwijl dat niet het geval was. Sommige fabrikanten die op de kar zijn gesprongen, hebben ook valse beweringen gedaan over de snelheid van sapcentrifuges die de prijs al hebben betaald in minnelijke schikkingen, omdat ze hun beweringen tegen fabrikanten van supersnelle sapcentrifuges niet konden onderbouwen.

Slowjuicers

Slowjuicers zijn traag vanwege de ontwerpbeperkingen van het proces waarmee ze sap maken. Centrifugale juicers zijn sneller omdat ze het sap met middelpuntvliedende kracht door een filter moeten centrifugeren, wat veel snelheid nodig heeft. Slowjuicers zijn daarentegen langzamer vanwege de noodzaak om een ​​perskracht te gebruiken om het sap door het filter te krijgen zonder al te veel hitte en wrijving te veroorzaken. Voor die aandrukkracht is een inductiemotor met lage snelheid nodig. De snelheid is in elk geval gewoon een noodzakelijk aspect van het sapproces. De hype over voedingswaarde is ondergeschikt aan de mechanische beperkingen van het sapproces.

Fabrikanten houden zich voornamelijk bezig met marktaandeel en verkoop, en omdat ze soms wegkomen met het maken van bizarre beweringen, willen zelfs consumenten die in eigen land beginnen met het maken van sap, de exacte snelheid van juicers te weten, in de overtuiging dat het langzaamste model dat wel zal doen, de beste zal zijn.

Praktijk

Dit werkt zo gewoon niet in de praktijk. Wat consumenten niet weten, is dat de betere sapkwaliteit niets te maken heeft met snelheid – de kwaliteit is verbeterd omdat de producten tijdens het persproces door kleinere openingen tussen twee roestvrijstalen tandwielen moeten gaan om een ​​betere afbraak van de cellen te bereiken. De precieze RPM is dus niet zo belangrijk als de sapmethode zelf, en verschillende methoden hebben verschillende voordelen. Toch hoor je mij zeker ook niet zeggen dat het kopen van een slowjuicer een slechte keuze zou zijn / het verhaal is gewoon minder zwart-wit dan de industrie je wil doen geloven.

De meest voorkomende bewering, die volgens ons onjuist is, is dat de hitte van de sapcentrifuge voedingsstoffen kan vernietigen en de meest valse bewering die het meest wordt gedaan tegen sapcentrifuges is dat ze sap opwarmen en voedingsstoffen vernietigen. Het blijkt dat ze dit categorisch niet doen. Hun snelheid veroorzaakt geen noemenswaardige opwarming en er zijn goede aanwijzingen dat ze zeer voedzaam sap produceren met een goede enzymactiviteit.