Streamz vs Netflix: wat zijn de voordelen van beide platformen?

Streamz

De “Vlaamse Netflix” komt voort uit een samenwerking van DPG Media, Telenet en VRT. Streamz biedt een catalogus aan van meer dan 1.000 titels. Je vindt er zowel Vlaamse als internationale fictie in terug. Je krijgt niet alleen oude bekenden zoals Callboys, Eigen Kweek, De Parelvissers en FC De Kampioenen te zien. Er wordt ook ingezet op nieuw materiaal met Streamz Originals. Zo is er het langverwachte De bende van Jan De Lichte met Matteo Simoni in de hoofdrol, de Finse coproductie Cold Courage, de politieserie Fair Trade met Kevin Janssen en Ella-June Henrard én de nieuwe Baantjer-reeks.

streamz

Door de samenwerking met VRT kan je ook de nieuwe fictiereeksen van Eén in preview zien op Streamz. Zo verschijnen dit najaar Black Out met Sara De Roo en Geert Van Rampelberg en de Franse serie Cheyenne et Lola met Veerle Baetens eerst op Streamz voordat ze op Eén worden uitgezonden.

Fans van internationale fictie kunnen hun pret niet op met de volledige catalogus van HBO met onder andere Game of Thrones en The Sopranos. Ook komen nieuwe reeksen als Love Life met Anna Kendrick, The Third Day met Jude Law en het nieuwe seizoen van Big Little Lies rechtstreeks in de Streamz catalogus terecht.

Dan is er ook nog Streamz+ voor de echte cinefiel. Dit pakket biedt een filmcatalogus van oude filmparels en recente blockbusters boven op het gewone aanbod. Er zouden elk jaar zo’n 300 films in de catalogus moeten verschijnen zoals 1917 van Sam Mendes, Jumanji: The Next Level met Dwayne Johnson en The Mustang met Matthias Schoenaerts.

Voordelen

  • toegang tot oudere Vlaamse series
  • nieuwe Vlaamse topfictie in preview
  • toegang tot volledige HBO catalogus
  • recente blockbusters met Streamz+

Wat kost Streamz en Streamz+?
Je kan Streamz 14 dagen gratis uitproberen. Daarna betaal je € 11,95 voor een standaard Streamz abonnement. Hiermee kan je vijf profielen per gezin aanmaken en op vier schermen tegelijkertijd kijken in HD (behalve de oudere series die niet in HD beschikbaar zijn). Voor Streamz+ betaal je € 19,95 per maand.

Netflix

Netflix is wereldwijd de bekendste streamingsdienst en heeft ook het grootste aanbod. De catalogus bestaat uit films, series, documentaires en sinds kort ook reality shows. Netflix biedt niet enkel content aan van andere maatschappijen, maar maakt ook eigen Netflix Originals zoals House of Cards, Stranger Things en The Witcher. Ook met eigen films gooit Netflix hoge ogen. Denk aan het Oscar winnende Roma van Alfonso Cuarón, The Irishman van Martin Scorsese en Marriage Story met Scarlett Johanson en Adam Driver.

netflix kijken

Nieuwe series en films worden elke week toegevoegd en andere content verdwijnt. Je ontdekt dus altijd wel iets nieuws.

Voordelen

  • sterk aanbod Originals, zowel films als series
  • internationaal aanbod
  • op regelmatige basis nieuwe content

Wat kost Netflix?
Een basis Netflix abonnement kost je € 7,99 per maand, hiervoor kan je kijken op 1 scherm in gewone resolutie. Met het Standaard abonnement kijk je op 2 schermen in HD voor € 11,99 per maand. Voor € 15,99 per maand kijk je op 4 schermen in Ultra HD.

Via de website van Netflix kan je nu ook de dienst gratis uitproberen zonder account. Het gratis aanbod is wel beperkt en enkel de eerste aflevering van een serie kan je gratis bekijken. De aangeboden films kan je wel volledig gratis kijken.