Mijn nieuwe verslaving: groene thee drinken

groene thee tasDe smaak van groene thee is heerlijk verfrissend en oppeppend. Kan ook jij geen genoeg van deze lekkere thee krijgen? Dan is er geen probleem, want deze soort thee heeft heel wat voordelen. Je ontdekt ze hieronder!

Waarom groene thee drinken een goed idee is

Thee drinken is altijd erg gezond, maar groene is de gezondste die er is. Als je verslaafd bent aan de smaak dan heb je geluk, want het drinken van thee is waarschijnlijk wel de gezondste verslaving die er is. Uiteraard moet je er niet mee overdrijven, maar dat is bij alles zo. Hieronder ontdek je de vele voordelen van deze thee!

Het ontgift je lichaam

Deze thee is vooral goed voor je, omdat het je lichaam ontgift. Daarnaast heeft het een schimmelwerende en antivirale werking. De thee helpt je dus beschermen tegen ziektes en kwaaltjes en zal je ook snel beter laten voelen als je al ziek bent.

Effectief anti-stress middel

Mensen die onder stress staan doen soms de raarste dingen: roken, alcohol drinken, enzovoort. Deze gewoonten zijn allemaal ongezond en zullen uiteindelijk de stress niet aanpakken. Heb jij het gevoel dat het je allemaal eventjes te veel wordt? Dan kan het helpen om een aantal kopjes van deze thee te drinken.

Makkelijker gewicht verliezen

Gewicht verliezen is niet voor iedereen even makkelijk. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddeltjes om je stofverwisseling te verhogen, zodat je sneller gewicht kan verliezen. Deze thee is zo’n hulpmiddel en nog een gezond hulpmiddel ook!

Groene Thee MatchaSlapen als een roosje

Vind je het de laatste tijd nogal moeilijk om in slaap te raken? Dan kan deze thee je hiermee helpen. Het bevat namelijk L-theanine, de ideale stof voor het bevorderen van je nachtrust. Vergeet al die ongezonde slaapmiddelen en drink een kopje van deze thee in de plaats!

Kan je ook te veel groene thee drinken?

Deze thee is dus erg gezond, maar net zoals bij alle andere gezonde voedingsmiddelen is het belangrijk dat je er ook niet te veel van inneemt. Hoeveel is de dagelijkse aangeraden hoeveelheid dan? Als je dol bent op deze thee, dan kan je je het best aan 3 tot 4 kopjes  groene thee per dag houden. Dit is net voldoende om van de positieve eigenschappen van de thee te kunnen genieten. Het wordt gevaarlijk vanaf 10 kopjes per dag voor een volwassenen. Als je meer dan 10 kopjes drinkt, dan zal je gezondheid er zelfs op achteruit gaan en dat is niet de bedoeling. Dagelijks genieten van enkele heerlijke kopjes kan zeker, maar overdrijf er niet mee!