Het COVID-drama: Belgisch Voetbal

Mensen die mij kennen weten het: ik ben een grote voetballiefhebber; en supporter van de meest succesvolle Belgische voetbalclub ooit: RSCA Anderlecht. Ik heb al jaren een abonnement in vak W16 tussen de grote mannen. Ik kan mij de prachtige momenten herinneren met Yaw Preko, Per Zetterberg en Luc Nilis. Mijn club heeft mijn hart, en mijn haat voor Club Brugge, Standard en “Den Antwerp” zit zeer diep.

Dit jaar was natuurlijk geen prachtig voetbaljaar voor een Anderlechtsupporter; dat klopt. Met de resultaten in ons eerste jaar met Vincent Kompany kunnen we niet tevreden zijn; hoe blij we ook zijn met de terugkeer van de Prins.

Toch heeft de coronacrisis een grote impact gehad op mijn voetbalinteresse. Nu sommige Europese competities terug in gang zijn had ik verwacht helemaal klaar te zijn om te smullen van Liverpool en Man City; maar niks is minder waar. Blijkbaar valt of staat mijn “goesting” in voetbal met de Belgische competitie en de Rode Duivels.

Niks aan te doen. Ik blijf dus in winterslaap tot we EINDELIJK weer kunnen genieten van Belgische voetbal. Ben ik de enige die hiermee zit? Zijn jullie ook een beetje in afkickmodus gegaan?