De knoop is doorgehakt: waarom ik een grasmaairobot heb gekocht

Ik heb er een tijd over getwijfeld, maar uiteindelijk dan toch de knoop doorgehakt: het is tijd om een grasmaairobot aan te schaffen. Jarenlang heb ik het gras met een standaard handgrasmaaier gekortwiekt. Maar ik ben daar nu wel klaar mee, want ik heb ontdekt dat grasmaairobots veel voordelen te bieden hebben. Wat de voordelen van dit soort robotmaaiers zijn, leg ik hieronder uit. Mét enkele tips om jouw grasmaairobot op een slimme en efficiënte manier te gebruiken.

grasmaai robotHandig voor mensen die geen groene vingers hebben: veel tijdswinst

Zelf heb ik niet zulke groene vingers. Dus grasmaaien is niet mijn grootste hobby. Sinds ik een maairobot heb, spaar ik in elk geval veel tijd uit. Ik hoef niet meer zelf de tuin in om het gras te kortwieken, maar stel de maairobot in. En die doet vervolgens al het werk voor mij. Heerlijk toch? Het scheelt me een enorme hoop tijd. En de aanschafkosten van mijn grasmaairobot zijn die tijd meer dan waard.

Na installatie werk een maairobot heel eenvoudig

Na ontvangst moet de grasmaairobot geïnstalleerd worden. Veel mensen vinden dat een vervelend klusje, omdat er wat tijd in gaat zitten. En dat gold ook voor mij met een zogeheten begrenzingsdraad en gidsdraad de tuin af meten, om zo het te maaien oppervlakte voor de robot te kunnen instellen. Maar daarna kan het grote genieten beginnen: na een eenmalige installatie heb je tijdenlang plezier van een maairobot die je veel werk uit handen neemt! Oh enneuh: ook verticuteren kunnen die beestjes. Nice!

Het onderhouden van een maairobot valt mee

Net als een gewone grasmaaier heeft ook een grasmaairobot onderhoud nodig. Persoonlijk valt het onderhoud mij gelukkig mee. De grasresten die zich aan de onderzijde verzamelen, moeten regelmatig weggehaald worden. Fijn is dat de onderkant van de robot gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Dit doe je door de onderkant af en toe even af te spoelen met een tuinslang. Deze klus is niet ingewikkeld en kost gelukkig nauwelijks tijd. Let wel op dat je het onderhoud regelmatig even uitvoert. Door jouw maairobot goed schoon te houden, kun je de levensduur van het apparaat namelijk aanzienlijk verlengen.

Let op de functies van de maairobot

Heb je plannen om een robotgrasmaaier aan te schaffen? Dan kun je het beste meteen kiezen voor optimale kwaliteit. De ene grasmaairobot is namelijk de andere niet. Belangrijk is om een model te kiezen met als extra functie het maaien van de kanten en randen van het gazon. Zeker als je een grote tuin of grasmat hebt, is dit fijn. Je moet er toch niet aan denken dat je na het maaien zelf alsnog alle kantjes bij langs moet om het laatste gras weg te knippen? Investeer daarom in een goede robotmaaier die écht goed maait en geen restjes achterlaat! Ikzelf heb op deze website hun lijst van de beste robotmaaiers bekeken en dan mijn keuze gemaakt. Worked like a charm!

Extra ingebouwde veiligheid

Ten slotte is het fijne aan robotmaaiers gebruiken de veiligheid van de apparaten. De apparaten zijn namelijk kwetsbaar voor diefstal, maar hier hebben de producenten gelukkig iets op gevonden. Mocht jouw robotmaaier gestolen worden, dan is deze door de pincode die erop zit onbruikbaar. Zorg ook dat je de maairobot goed verzekerd en opneemt in je inboedelverzekering.