COVID-Vaccin: waarom ik me wél laat vaccineren

vaccinatie COVIDHet is begrijpelijk dat u zich wat zorgen maakt over het ontvangen van een nieuw vaccin. Hoewel het COVID-19 vaccin sneller werd ontwikkeld en goedgekeurd dan het gemiddelde vaccin, werden de veiligheids- en testvoorzorgsmaatregelen niet opgeofferd om effectieve resultaten te bereiken.

COVID-19 is een zeer besmettelijke en in sommige gevallen zeer gevaarlijke ziekte. Sommige populaties, waaronder ouderen en personen met onderliggende medische aandoeningen (d.w.z. comorbiditeit), lopen een groter risico op ernstige symptomen en zelfs overlijden. Natuurlijke immuniteit in combinatie met door vaccinatie geïnduceerde immuniteit lijkt het meest effectieve middel te zijn om bescherming tegen COVID-19 te bieden.

In dit artikel zullen we daarom enkele redenen onthullen waarom u zich tegen COVID-19 zou moeten laten vaccineren.

Bescherm uzelf en de gemeenschap

Vaccinatie is de meest effectieve manier om je te beschermen tegen infectieziekten. Vaccins versterken uw immuunsysteem door het te trainen om specifieke virussen te herkennen en ertegen te vechten.

Als je zich tegen COVID-19 laat vaccineren, beschermt je uzelf en helpt je de hele gemeenschap te beschermen.

Vaccinatiegraad in Nederland & België

Australische families laten zien dat we een vaccinatieland zijn. De vaccinatiegraad bij kinderen bedroeg in december 2020 90,2 procent voor alle 5-jarige kinderen.

coronavirus vaccinHet bereiken van onze vaccinatiedoelstelling van 90 procent ondersteunt de immuniteit van de kudde om de verspreiding van door vaccinatie te voorkomen ziekten te vertragen.

Voor andere vaccins, wanneer veel mensen in de gemeenschap worden beschermd door immunisatie, zien we zelden de dodelijke ziekten die ze voorkomen. Dit omvat ziekten zoals difterie, mazelen en meningokokkenziekte.

Het is nog niet bekend of we COVID-19 kunnen uitroeien.

De eerste stap is het verminderen van de schade die het veroorzaakt en de verspreiding ervan in de gemeenschap. Hoge vaccinatiegraad beschermt ook kwetsbare mensen in onze gemeenschap die niet kunnen worden gevaccineerd, zoals zeer jonge kinderen of mensen die te ziek zijn.

De strategie lijkt steeds te veranderen. De leveringen lijken steeds moeilijker te lopen. Maar het doel blijft duidelijk: genoeg mensen zo snel mogelijk vaccineren zodat we sneller “back to normal” kunnen.

De gezondheids-, sociale en economische gevolgen van de COVID-19-pandemie verminderen

Hogere vaccinatiegraad maakt uitbraken veel minder waarschijnlijk. Het vermindert ook de behoefte aan preventieve maatregelen, zoals grensafsluitingen en reisbeperkingen. Dit zal de gezondheids-, sociale en economische gevolgen van de COVID-19-pandemie verminderen. Het zal levens en middelen van bestaan ​​helpen redden.

Bescherm kinderen en ouderen

Ons immuunsysteem is het sterkst op volwassen leeftijd, wat betekent dat jonge kinderen en ouderen bijzonder vatbaar zijn voor gevaarlijke infecties. Door ons immuunsysteem vroeg en laat in het leven te versterken, omzeilen vaccins dit risico.

Ze beschermen de kwetsbaren. Als er genoeg van een populatie is gevaccineerd, kunnen infecties zich niet van persoon tot persoon verspreiden, wat betekent dat iedereen een hoog beschermingsniveau heeft – zelfs degenen die geen immuniteit hebben. Dit staat bekend als kuddebescherming (of kudde-immuniteit). Het is belangrijk omdat niet iedereen direct kan worden beschermd met vaccins – sommige mensen reageren er niet op of hebben allergieën of gezondheidsproblemen waardoor ze ze niet kunnen gebruiken.