ApeCoin (APE) stijgt met 1100% – Crypto madness

Het einde van het eerste kwartaal van 2022 is nabij en het zijn drie enerverende maanden geweest voor de cryptocurrency investeerders. De Russische invasie heeft nogal wat teweeg gebracht, maar er kan nu worden gesproken van een relatief stabiele markt. De Ethereum wist wederom de magische grens van 3000 dollar te doorbreken, terwijl de Bitcoin voor een korte periode op een koers terechtkwam van 44.000 dollar. De meeste aandacht ging afgelopen week uit naar de ApeCoin (APE), de waarde van de munt steeg met 1100%.

Apecoin Bored Ape Yacht Club

Cryptomunt van Bored Ape Yacht Club

In april 2021 werd er een nieuwe NFT-project gelanceerd genaamd ‘Bored Ape Yacht Club’. De NFT’s braken vorig jaar door en brachten bijzonder veel investeerders een enorm rendement op. De Bored Ape Yacht Club groeide uit tot één van de succesvolste NFT collecties aller tijden. De NFT’s bieden de kans om digitale kunst te kopen en daar zijn veel investeerders in geïnteresseerd.

Het succes van de Bored Ape Yacht Club zorgde voor wereldwijde aandacht. Het team achter het NFT-project besloot om ook nog een eigen cryptomunt uit te brengen. De eigenaren van de NFT’s ontvingen miljoenen cryptomunten, simpelweg ter promotie van de munt. Dat bleek een gouden zet te zijn geweest. De ApeCoin is terug te vinden in de top 50 cryptocurrency op CoinMarketCap. Een goed resultaat, aangezien de cryptomunt pas een korte tijd bestaat. In eerste week sinds de release steeg de waarde van de ApeCoin met 1100%.

Wat is ApeCoin (APE)?

De Bored Ape Yacht Club is een NFT collectie bestaande uit 10.000 stuks. Iedere NFT is uniek en herbergt een waarde. Er zijn een groot aantal beroemdheden die minimaal één Bored Ape bezitten, waaronder de bekende rapper Eminem. In eerste instantie werden de digitale kunstwerken verkocht voor 0,08 ETH, maar tegenwoordig moet je minimaal 107 ETH neerleggen voor een aap. Kortgeleden werd de ApeCoin (APE) gelanceerd, een token voor cultuur, gaming en commercie. De cryptomunt kan worden gebruikt voor betalingen binnen de Web3 apps.

Waar kan ik de ApeCoin (APE) kopen?

De Apecoin (APE) is momenteel verkrijgbaar bij diverse crypto exchanges. Je kan terecht bij Bitcoin Meester, KuCoin, Binance en Coinbase. De kans is zeer groot dat ook Bitvavo de cryptomunt binnenkort zal gaan aanbieden. Het is dankzij de exchanges mogelijk om de ApeCoin te kopen met iDeal of een creditcard. Investeren in de ApeCoin kan al vanaf 1,00 euro bij de verschillende cryptocurrency exchanges.